Longeles

Ben je gek op paarden en wil je leren paardrijden? Dat kan bij Lone Star al vanaf 6 jaar. Maar je kunt natuurlijk ook op latere leeftijd nog beginnen met paardrijden. Mocht je niets van paarden afweten of nog nooit eerder hebben gereden, dan is les nemen, zeker bij paardrijden heel belangrijk. Een paard is een levend wezen. Het is belangrijk dat je goed leert hoe je met een paard om moet gaan.
 
De dag van je eerste les:
Je eerste les begin je altijd aan de longeerlijn. Uiterlijk vijftien minuten voor het begin van je les ben je op de manege. Je krijgt een korte rondleiding met uitleg waar je alles kan vinden en wat de regels op de manege zijn. Ook ga je je paard poetsen, opzadelen en rijden. Omdat de omgang met je paard, het poetsen en opzadelen een heel belangrijk onderdeel is, zullen hier de eerste lessen extra aandacht aan worden besteed. Het kan dus zijn dat je in het begin wat meer tijd doorbrengt naast je paard, dan op je paard. Dit is niet alleen belangrijk voor jouw paardenkennis, maar zo leg je ook een goede basis voor de groepslessen die volgen.

Om op een fijne manier kennis te kunnen maken met het paardrijden houdt de instructrice je paard de eerste paar lessen vast aan een lange lijn. Dit is de longeerlijn. Door de longeerlijn blijf je rondjes om de instructeur heen lopen, zodat deze je ook goed kan helpen. Tijdens de longeles leer je je balans te vinden in stap, draf en galop. Heb je dit onder de knie, dan ga je je paard zelf sturen.
Gaat dit goed? Dan kan je deelnemen aan een  groepsles. Meestal  heb je ongeveer 6 longelessen nodig. De dagen en tijden van de longelessen zijn in overleg.
Je kunt bij ons alleen longelessen boeken, als je uiteindelijk ook groepslessen wilt gaan volgen. Wil je een keertje kennis maken met paardrijden, of vind je paardrijden wel leuk maar is een groepsles niks voor jou? Dan kun je een privéles boeken.

Rijkleding, wat doe je als je niet alle spullen hebt?

Het belangrijkste is je veiligheid, zorg daarom altijd voor een veiligheidscap met keurmerk. Voor de eerste lessen kan je een cap lenen, maar als je in de groepslessen rijdt dan is het belangrijk om je eigen cap te hebben, want een cap is wettelijk verplicht!
Na je cap is je schoeisel belangrijk. Heb je nog geen rijlaarzen, dan kan je kan ook rubber laarzen gebruiken, of schoenen met gladde zool en een hakje. Trek beslist geen hoge sportschoenen,  bergschoenen of slippers aan.
Als laatste je kleding. Je kunt een paardrijbroek dragen maar bij het westernrijden draag je meestal een spijkerbroek. Het is wel belangrijk dat deze geen dikke naden aan de binnenkant van je been heeft. Naden kunnen enorm gaan schuren. Wel is het prettig als de broek goed aansluit in je schoenen, anders kan deze opkruipen. 

Veiligheid en kwaliteit

 

Omdat wij veiligheid erg belangrijk vinden worden wij gecontroleerd door de Stichting Veilig Paardrijden en zijn wij in bezit van het veiligheidscertificaat.

 


Let op!  Wil je een geboekte les afmelden? Doe dit dan minimaal 24 uur van te voren. Bij een te late afmelding worden de volledige kosten in rekening gebracht.

 Contact

Gnephoek 42

2401 LP

Alphen aan den Rijn

The Netherlands

0641918285